Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

6 sep. 2019

Pillerask från Patriks prylar


I Röinge utanför Halmstad ligger "Patriks prylar", som 2018 blev utsedd till "ÅRETS BUTIK" i Halmstad. Det är en butik med en hel del väldigt speciella och spännande grejor till dig själv och till hemmet. En del saker är nyproducerade, andra är begagnade och vissa är gjorda av återanvända prylar. Även om man inte är ute efter något speciellt tycker jag att det är kul att bara gå runt och titta i butiken, där mycket varor finns inomhus men även utomhus. Jag känner Patrik sedan många år tillbaka, då han var klasskamrat med min syster och de jobbade även samtidigt på ett konditori i Halmstad. Patrik bodde ett kvarter bort när vi växte upp och några gånger var jag hemma hos honom och tittade på hans husdjur. Även om jag inte känner "Putte" väldigt väl, gör det ändå att det är extra roligt att besöka hans butik och se att han lyckats så bra och fått en stor kundkrets. När jag var där senast köpte jag en ljusslinga, som är 9 meter lång och har 160 små ljuskällor. Jag ska hänga den kring några tavlor på väggen i vardagsrummet och vidare in bland prylar och böcker i två bokhyllor. Jag hittade även en liten pillerask i plåt med mintpastiller. Min första tanke var att den skulle passa bra att ha mina tabletter i, då jag alltid har med mig en del mediciner vart jag än går, men främst var det bilden på asken som jag fastnade för. Dels gillar jag den gamla stilen på motivet och självklart att det är en katt på locket, kattgalen som jag är. Även texten "Who needs men anyway?" passar mig då jag i stort sett alltid levt singelliv. Sedan 12-13 år tillbaka är dessutom min stora kärlek i livet mina två katter Tindra och Ängla, som är mitt allt. Jag hade självklart även velat ha en karl, men med mina krämpor, dialys, psykisk ohälsa, värk och allt annat som påverkar min ork och mitt mående negativt har jag inte orken att leta efter han med stort H. Mintpastillerna i asken föll mig inte i smaken och hamnade i soporna, men både asken och ljusslingan var två riktigt bra köp.
För någon vecka sedan var det halva priset på det mesta i butiken, så det blir nog snart ett nytt besök hos "Putte", då rean säkert lämnat plats åt mycket nya prylar.
Ta gärna en titt på "Patrik prylars" hemsida här. Där hittar du ett axplock av butikens utbud. "Patriks prylar" finns även med på Facebook och den sidan hittar du här.
I samma lokal som "Patriks prylar" finns "Lindas Ekocafé", som erbjuder lättare luncher och närproducerat och hembakat fikabröd med kaffe och te från "Slöinge Kafferosteri". Vad som mer exakt serveras varierar med säsongen, men det finns alltid soppa, paj med sallad, smörgåsar och annat smått och gott på menyn. Mer om Lindas café hittar du på hemsidan här.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar