14 okt. 2011

Goda pizzasnurror

Här kommer recept på goda pizzasnurror. Bullarna äts, med fördel, lite ljumna. Passar bra som fika efter skolan, tillsammans med sallad framför tvn, men kanske allra bäst i picknickkorgen. Receptet har jag fått av Christina i Pelargonsällskapet Halland, efter att hon bjöd på dem vid vår senaste medlemsträff. Tack Christina!

Deg:
50 g smör/margarin
5 dl mellanmjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 ägg
Cirka 13 dl vetemjöl

Fyllning:
2 -3 dl tomatketchup
3 pkt bacon
4 dl riven ost
2 msk pizzakrydda

Pensling:
1 uppvispat ägg

Arbeta ihop degen. Låt jäsa 30 min. Dela degen i 2 delar  Kavla ut till rektangel, cirka 05 cm tjock. Bred på ketchup. Strö över brynt bacon ost samt krydda. Rulla ihop som en rulltårta. Skär i 2 cm tjocka skivor. Lägg på plåt. Låt jäsa 15 - 20 min. Pensla, strö över ost och krydda. Grädda i 225 grader 8-10 min mitt i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar