9 okt. 2013

Koka egen vaniljsås


















I helgen som gick var jag hemma hos Christina, på träff med Pelargonsällskapet Halland. Vi blev bjudna på björnbärspaj och till den en jättegod, hemkokt vaniljsås. Visst kan man köpa färdig sås i butik, men den kan inte mäta sig med denna vaniljsås, smaksatt med riktig vaniljstång. Jag har inte provlagat den själv, men enligt Christina går den fort att laga till och det är enkelt. Bjud hem några vänner till helgen, bjud på paj och imponera på dem med en riktigt god vaniljsås.

Recept
Christinas vaniljsås
4 äggulor
2 msk socker
2 msk potatismjöl
4 dl mjölk
4 dl grädde
1 vaniljstång

Gör såhär:
Blanda alla ingredienserna i en kastrull (skrapa ur vaniljstången och låt den koka med). Låt blandningen sjuda under omrörning tills den tjocknar. Låt den inte koka. Ta bort vaniljstången och häll upp vaniljsåsen i en bringare och ställ svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar