31 mars 2014

Saras ananaspaj i repris


Efter önskemål om recept på Saras ananaspaj, kommer den här i repris. Pajen som är enkel att göra och är räddningen när du får oväntat besök. Det tar bara 10 minuter att göra pajdegen och röra ihop fyllningen. Sedan ska pajen gräddas i 30 minuter. De flesta ingredienserna har jag nästan alltid hemma. Jag har även bakat pajen med hallon, beskrivning här eller blåbär beskrivning här. Den kan frysas, men eftersom den är så omtyckt blir det sällan något över så det är lönt att lägga i frysen.

Saras ananaspaj
Recept

Pajbotten
150 g smör, rumsvarmt eller smält det en kort stund i micron om du har bråttom
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning
1 burk creme fraiche
1 burk krossad ananas, lagen silas bort
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
½ dl socker
Gör såhär:
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en rund form.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll i formen, inuti den uttrycka pajdegen.
Grädda i mitten av ugnen i 175° i 30 minuter.
Servera med gräddglas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar