27 juli 2014

Vinbärskaka - En favorit i repris


















Nu när vinbären är mogna och kanske till och med avplockade, i alla fall i södra delarna av landet, vill jag bjuda på en favorit i repris. Denna vinbärskaka bakar jag varje år när de röda vinbären är mogna hemma i pappas trädgård. Den är väldigt enkel att göra och bären ger en frisk smak till den lite sega kakan. Servera kakan med vaniljglass.



Recept
Röd vinbärskaka

2 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
2 ½ dl röda vinbär, färska eller frysta

Skorpmjöl och smör till formen

Gör så här:
Sätt ugnen på 200º. Smörj och bröa en springform, 22 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna. Vispa till sist ner smöret. Häll smeten i formen och strö över vinbären. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Kakan blir lite gott kladdig i mitten.
Servera kakan som den är eller med glass eller grädde.

1 kommentar:

  1. Den måste jag baka. Mina buskar på kolonin har börjar
    mogna så nu är det bara att plocka och baka.
    Ha de.
    Lilian

    SvaraRadera