12 juni 2012

Vinbärskyckling


















Snart mognar vinbären i trädgården och då passar denna rätt utmärkt. Vinbärens syra bryter gott mot såsens lite söta smak.Vinbärskyckling är en god och enkel bjudrätt, som du kan förbereda och sedan värma och dekorera vid servering. Jag föredrar att servera den med pressad potatis eller hasselbackspotatis och en enkel grönsallad.

Recept till 4 personer

4 st kycklingfiléer, hela eller i bitar
2 st vitlöksklyftor
0,5 dl vin eller 1 msk pressad citron
1,5 msk kycklingfond
2 tsk fransk senap
1 tsk rosmarin (kan hoppas över)
3 msk röd vinbärsgelé
2 tsk kinesisk soja
2,5 dl grädde

Garnering:
1 dl röda vinbär, färska eller frysta

1. Bryn kycklingfilèerna i smör i en stekpanna.
2. Skala och hacka vitlöken och bryn med i pannan.
3. Tillsätt vin, kycklingfond, senap, rosmarin, gelé, soja och grädde.
4. Låt puttra en stund. Späd eventuellt med vatten och red såsen.
5. Strö över vinbär vid servering.

Lycka till och smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar