7 aug. 2012

Röd vinbärskaka

Nu är det dags att plocka av de röda vinbären och då brukar jag baka en enkel vinbärskaka. Tyvärr hittade jag inte mitt gamla tidningsurklipp med receptet. Det verkar vara pyts borta. Efter en hel del googlande bestämde jag mig för att baka efter ett annat recept, som jag hittade och som verkade snarlikt. Smeten var god och resultatet blev inte dumt det heller. Jag har delat ut ett par bitar till några av mina grannar och jag hoppas få positivt betyg.

Recept
Röd vinbärskaka

2 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
2 ½ dl röda vinbär, färska eller frysta

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en springform, 22 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna. Vispa till sist ner smöret. Häll smeten i formen och strö över vinbären. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Kakan blir lite gott kladdig i mitten.
Servera kakan som den är eller med glass eller grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar