24 dec. 2012

Julig sallad


















På julbordet brukar det oftast bli de gamla traditionella maträtterna. I år tänkte jag bidra med en frisk julig sallad, som jag hittat på själv. Isbergssalladen hackade jag och la i blöt igårkväll. Den blir då mer krispig och mindre besk. Sedan har jag strimlat och blandat i rödkål. Apelsinerna skalade jag och delade fruktköttet i bitar, innan jag la i det i salladen. Se till att inget vitt finns med på apelsinklyftorna. Ett granatäpple och en liten påse valnötter strödde jag över och sedan hällde jag över lite olja och vinäger. Ett par vrid på svartpepparkvarnen och sedan var salladen klar. Nu återstår att se om den blir uppskattad. Den känns i alla fall frisk i smaken upp till all annan mäktig och salt mat på julbordet. Jag som inte får dricka så mycket, pga dialysen, är inte överförtjust när det är så mycket salt mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar