7 jan. 2013

Saras ananaspaj



















Får du oväntat besök är denna ananaspaj räddningen. Det tar bara 10 minuter att göra pajdegen och röra ihop fyllningen. Sedan ska pajen gräddas i 30 minuter. De flesta ingredienserna har jag nästan alltid hemma. Jag har flera gånger funderat på att byta ut ananasen mot någon annan frukt, som hallon, jordgubbar eller konserverade persikor. Än har det inte blivit av, men om du provar får du gärna höra av dig till mig och berätta om det blev lyckat. Pajen kan frysas, men det blir sällan något över så det är lönt att lägga i frysen.

Saras ananaspaj
Recept

Pajbotten
150 g smör, rumsvarmt eller smält det en kort stund i micron om du har bråttom
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning
1 burk creme fraiche
1 burk krossad ananas, lagen silas bort
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
½ dl socker
Gör såhär:
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en rund form.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll i formen, inuti den uttrycka pajdegen.
Grädda i mitten av ugnen i 175° i 30 minuter.
Servera med gräddglass.

1 kommentar: