24 juli 2013
Vinbärstider
Idag kom pappa hem till mig med en låda nyplockade röda vinbär från hans trädgård. Här följer en favorit i repris på en vinbärskaka, som jag bakar varje år. Den är väldigt enkel att göra och bären ger en frisk smak till den lite sega kakan. Servera kakan med vaniljglass.
Recept
Röd vinbärskaka
2 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
2 ½ dl röda vinbär, färska eller frysta
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en springform, 22 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna. Vispa till sist ner smöret. Häll smeten i formen och strö över vinbären. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Kakan blir lite gott kladdig i mitten.
Servera kakan som den är eller med glass eller grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar