6 juni 2014
Ätbara blommor
Det är vackert att dekorera maträtter, sallader, tårtor och bakverk, med levande blommor. Vid denna årstiden kan man gå ut i trädgården och plocka många blommor, som är ätliga. Rosor, nejlikor, violer, lavendel, krasse, ja listan kan göras lång. Se bara till att de inte är besprutade. Flera blommor och blomblad blir även fina att kandera i socker, som violer och rosenblad. För den som saknar trädgård eller inte odlar blommor, finns det nu ätbara blommor att köpa i en liten ask, från Bloom Bites i Holland. För 39 kr får man en liten plastförpackning med ätbara blommor, hos Fritz Blommor i Halmstad. Överraska gästerna till midsommar genom att inte bara ha blommor på bordet och i håret. Dekorera jordgubbstårtan med både bär och blommor. Tror du att någon vågar att smaka? Hittills har jag själv inte smakat på några blommor, men ska jag dekorera sommartårtan med dem, så får jag själv provsmaka först. Titta in på Bloom Bites hemsida här och få inspiration hur du använder dina ätbara blommor. Sidan är på holländska, men med många fina bilder. Jag har tidigare skrivit om ätliga blommor och blad på min blogg. Klicka här och läs mitt tidigare inlägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar