16 juni 2014
Egenodlad sallad på smörgåsen
Att äta sin frukost på balkongen smakar extra gott och speciellt som idag, då jag skördade de första salladsbladen från min egen odling och hade på min frukostmacka. Vi äter ju både med munnen och ögonen sägs det och visst ser en smörgås eller en lunch bra mycket godare ut med lite grönt upptill. Dessutom tycker jag att det helt klart smakar mycket bättre Att odla sallad i kruka är enkelt och det finns flera olika sorter, som lämpar sig för detta. I år har jag sått "Baby Leaf", som är en blandad salladsmix, med blad i olika färg och form, men än så länge har det tyvärr bara kommit upp "vanliga" gröna salladsblad ur krukan. Om man sår salladen i omgångar, med ett par veckors mellanrum, har man fräsch sallad under en lång period. Sommaren har precis börjat, så det är absolut inte för sent att köpa hem några olika fröpåsar och börja så i kruka, på balkongen eller uteplatsen. Låt även barnen vara med och odla. Låt dem ha en egen kruka, som de kan få sköta om och vattna. Kanske blir det roligare att äta grönt om den kommer från sin egen lilla odling. Salladsfrön gror fort och det tar inte många dagar innan de första små bladen tittar upp, vilket passar den lilla, kanske otåliga trädgårdsmästaren. Att bara kliva ut på balkongen och plocka sin egenodlade sallad, det är enkel vardagslyx för mig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar