22 juli 2014

Lax med pesto

Häromdagen köpte jag en burk pesto, utan att egentligen veta vad jag skulle använda den till för maträtt. Jag hade hört att det var gott till pasta, men fick även förslag om att det skulle passa att använda till lax. För några veckor sedan tillagade jag Leffes lax och denna variant är något liknande, men med pesto istället för kapris.

Mias pestolax
Recept 4 personer

4 portionsbitar frusen lax eller färsk
4 msk pesto
1 citron
Riven parmesanost
salt och peppar

Gör såhär:
1. Lägg de upptinade fiskbitarna i en ugnssäker form. Salta och peppra.
2. Pressa citronen och häll saften över fisken.
3. Bred 1 msk pesto på varje bit.
4. Riv parmesanost och strö över.
5. Vill man ha lite mer sås, kan man hälla lite mellangrädde i formen.
6. Grädda i 225° i övre delen av ugnen tills att osten fått fin färg.

Servera med pressad potatis, sallad och tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar