2 jan. 2015

Pastasås med Kvibille gräddädelost

Härom kvällen gjorde jag en pastasås på en del av det som jag hade hemma i kylen och jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med resultatet. Dessutom gick såsen fort att laga till. Som så ofta när jag lagar mat har jag inga mått och mängder av de olika ingredienserna, men det brukar fungera bra att smaka sig fram.

Ingredienser till pastasåsen:
Fläskschnitzel i skivor
Champinjoner
Broccoli
Kvibille gräddädelost
Grädde
Smör till stekning
Salt och peppar
Valfri pasta att servera till

Gör såhär:
Skär köttet i strimlor och dela svampen i bitar. Bryn i en stekpanna.
Häll över grädde och smula ner en bit gräddädelost.
Låt koka på svag värme tills att köttet är klart och inte segt.
Späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock.
Dela under tiden broccolin i små buketter och lägg i pannan några minuter innan pastasåsen är klar.
Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar.
Servera med nykokt pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar