18 feb. 2017
Mal vaniljstång med Vanilje-Twister
Jag tycker om att laga mat, göra efterrätter och baka. Under den senaste tiden har jag vid ett flertal tillfällen gjort pannacotta, där det ingår vaniljstång i de flesta recepten. Då jag bara gjorde efterrätten till mig själv har det bara behövts en kvarts vaniljstång. Jag fick tips om att det gick lika bra att byta ut vaniljstången mot vaniljsocker, som dessutom är mycket billigare. Det var helt klart enklare att använda vaniljsocker, då jag gjorde så lite pannacotta, men det blev långt ifrån lika god vaniljsmak. När jag handlade härom dagen och letade efter vaniljstång hittade jag vaniljpulver i små burkar, från två olika leverantörer, till ett pris strax under femtiolappen. Texten på förpackningarna var minimal och utan läsglasögon hade jag ingen möjlighet att läsa hur många vaniljstänger, som pulvret motsvarade. Jag hittade även Vanilje-twister från Dr. Oetker i butikshyllan. Förpackningen innehöll en liten kvarn, med bitar av torkade vaniljstänger. Innehållet motsvarade 5 stänger och kvarnen kunde regleras om man vill ha mer eller mindre finmald vanilj. Prismässigt var den billigare än att köpa hela vaniljstänger och efter att jag nu använt den malda vaniljstången vid ett flertal tillfällen är jag helt klart nöjd med både vaniljsmaken och kvarnen. Ett par enkla vrid på kvarnen och jag hade enkelt smaksatt min pannacotta, bra mycket enklare än att dela en liten bit vaniljstång och skrapa ur fröna och sedan förvara stången, så att den inte torkar till nästa gång jag ska använda den.. 0,5 tsk Vanilje-Twister motsvarar en urskrapad vaniljstång eller 2-3 tsk vaniljsocker. Kvarnen är enkel att ha till hands till desserter, bakverk eller om du vill ge din smoothie en smak av vanilj.
Hejsan.Av en ren händelse råkade jag hitta din blogg idag. Verkar väldigt trevlig måste jag säga. Söta katter dessutom. Önskar dej en skön dag. Kerstin
SvaraRaderaHej Pysselmia! Jag kom också in av en ren händelse då jag sökte recept på citronfromage. Väldigt trevliga texter, måste jag säga! Och tipset med vaniljkvarnen tänker jag försöka vidareutveckla (jag ska prova med en gammal torr vaniljstång i en tom saltkvarn). Vänliga hälsningar, Anna
SvaraRaderaVar finns den att köpa nu?
SvaraRaderaDen verkar inte existera nu längre =(
RaderaHej! Vi har precis relanserat vaniljetwistern, håll utkik i butik. Mvh, Sofia, Dr. Oetker Sverige
Radera