Vill dela med mig av ett enkelt recept på gratinerad kyckling, som jag fått av min syster. Rätten är enkel att laga till, även för den mindre vana kocken. Maträtten passar till vardag och fest och går bra att frysa och ta med i matlådan till jobbet. Jag gjorde det enkelt för mig och använde en färdiggrillad kyckling. Servera gratängen med ris och en god sallad.
Rätten går att förbereda och förvara i kylen fram till gratineringen. Då slipper du stressa med maten precis innan gästerna kommer.
Recept för 4 personer
4 kycklingfiléer eller en färdiggrillad rensad kyckling utan skinn
Salt och peppar
1-2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
2 tsk curry
1 tsk sambal oelek, mer om du vill ha mer hetta
1 banan
Garnera eventuellt med paprika och örtkrydda (Detta hoppade jag över)
Bryn kycklingfiléerna gyllene på båda sidorna. Sänk värmen och låt dem eftersteka i c:a 10 min.
Salta och peppra.
Skär kycklingen i sneda bitar och lägg i en ugnsfast form.
Hacka paprikan och strö ovanpå kycklingen.
Rör ihop creme fraiche med mango chutney, pressad vitlök, curry, sambal oelek och mosad banan.
Bred röran över kycklingen.
Strö över riven ost och gratinera i c:a 15 minuter i 225 grader, tills att osten smält och blivit gyllenfärgad.
Lycka till!
Detta recept kommer att prövas.
SvaraRadera