Nu har jag provbakat Saras ananaspaj med blåbär istället för ananas. Det gick utmärkt att baka med blåbär, men originalet med ananas är fortfarande min favorit. Jag har tidigare även bakat pajen med hallon, läs här. Byt ut ananasen mot ett paket frysta blåbär. Tryck ut pajdegen i formen och häll sedan i de frysta blåbären. Rör sedan ihop ingredienserna till fyllningen, häll över bären och grädda sedan pajen. Pajen får ett snyggare utseende om du lägger i bären först och häller fyllningen över, än om du rör ner bären i fyllningen.
Recept
Saras ananaspaj
Pajbotten
150 g smör, rumsvarmt eller smält det en kort stund i micron om du har bråttom
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 burk creme fraiche
1 burk krossad ananas, lagen silas bort
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
½ dl socker
Gör såhär:
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en rund form.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll i formen, inuti den uttrycka pajdegen.
Grädda i mitten av ugnen i 175° i 30 minuter.
Servera med gräddglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar