Recept Chokladkola
100 g smör
1½ dl vispgrädde
1½ dl strösocker
1½ dl sirap
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
150 g god mörk choklad (förslagsvis Marabou Mörk)
Gör såhär:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Häll i grädde, socker och sirap och chokladen i bitar. Rör om tills att chokladen smällt och låt sedan koka på svag värme, under uppsikt. Gör kulprov genom att hälla en lite sked kolasmet i ett glas med kallt vatten. När det går att forma kolan är det dags att hälla upp smeten i en form, som klätts med bakplåtspapper. Pensla gärna lite olja på pappret, så är det lättare att få loss kolan. Låt svalna och skär den sedan i bitar, som förpackas en och en i bakplåtspapper eller cellofan. Förvaras svalt.
Ät, njut och tänk på vikten efter nyår.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar