Imorgon ska jag premiärbaka våfflor i mitt första egna våffeljärn och pappa ska få tillbaka det, som jag lagt beslag på de senaste åren. Nu blir varje lagg fem hjärtan istället för som nu fyra och formen mer hjärtlika. På så vis blir det mer att njuta av. Om det är någon som tittar förbi imorgon kväll så bjuder jag gärna på en våffla med jordgubbssylt och vispad grädde. Inga konstiga krusiduller här inte. Varför frångå ett vinnande koncept, som fungerat i fyrtio år. Receptet nedan ger väldigt goda våfflor, som håller sig frasiga en bra stund.
Recept på Anitas frasvåfflor
10 laggar100 g margarin eller smör
2,5 dl vatten
3,5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Gör såhär:
1. Smält matfettet och låt svalna.
2. Rör samman mjöl, bakpulver, mjölk och vatten till en slät smet.
3. Tillsätt det avsvalnade fettet.
4. Grädda och lägg en och en på galler för att bevara frasigheten.
Byt ut vattnet mot mineralvatten, så blir de ännu frasigare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar