Denna pastarätt bjöds jag på för första gången när jag gick i gymnasiet. Jag var hembjuden till en tjejkompis i parallellklassen, som serverade den och sedan dess har jag lagat den många gånger. När man ska ha något att äta, som inte kräver så mycket tid eller finess, då är den perfekt.
Pastagratäng med bacon och champinjoner
Recept
6-8 nystan tagliatelle
1 paket bacon 140 g
100 g champinjoner
1 påse Blå Band Hollandaisesås (pulver)
60 g smör till såsen + till stekning
Salt och peppar
Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär bacon och svamp i mindre bitar och bryn i en klick smör. Låt eventuellt baconet rinna av på en bit hushållspapper. Koka hollandaisesåsen enligt anvisningen på förpackningen. (Jag brukar ta lite mer vatten än vad det står) Bottna en ugnsfast form med tagliatellen, häll över såsen och strö över bacon och champinjoner. Gratinera i ugnen på 225°, tills att det puttrar i såsen och baconet fått lite extra färg. Servera med sallad, gurka och tomat.
Shit vad läckert gott
SvaraRadera