Nu när vinbären är mogna och kanske till och med avplockade, i alla fall i södra delarna av landet, vill jag bjuda på en favorit i repris. Denna vinbärskaka bakar jag varje år när de röda vinbären är mogna hemma i pappas trädgård. Den är väldigt enkel att göra och bären ger en frisk smak till den lite sega kakan. Servera kakan med vaniljglass.
Recept
Röd vinbärskaka
2 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
2 ½ dl röda vinbär, färska eller frysta
Skorpmjöl och smör till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 200º. Smörj och bröa en springform, 22 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna. Vispa till sist ner smöret. Häll smeten i formen och strö över vinbären. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Kakan blir lite gott kladdig i mitten.
Servera kakan som den är eller med glass eller grädde.
Den måste jag baka. Mina buskar på kolonin har börjar
SvaraRaderamogna så nu är det bara att plocka och baka.
Ha de.
Lilian