Recept
2 ägg
1 dl farinsocker
1 dl mjölk
½ dl smör- &rapsolja
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 morötter
Frosting
1½ dl kesella kvarg
½ dl florsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°.
Ställ muffinsformarna på en plåt.
Skala och riv morötterna fint.
Vispa ihop ägg och farinsocker.
Rör i mjölk och smör- &rapsolja.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker och rör ner i smeten.
Tillsätt morötterna och blanda ihop.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter.
Medan muffinsen kallnar rör ihop kvarg och florsocker till en jämn smet.
Bred frostingen på de kalla muffinsen.
Skär smala morotsremsor med potatisskalare, rulla ihop till små morotsrosor och dekorera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar