När jag firade min födelsedag igår, en dag för sent, bjöd jag mina gäster på Curry Bombay. En enkel och bra rätt, där det mesta kan göras klart en bra stund innan gästerna anländer. Dessutom är det trevligt med alla goda tillbehör, som serveras i små skålar.
Recept 4 personer
400 g oxfärs
1 liten burk tomatsoppa 300 g + ½ burk vatten. Jag bytte ut soppan mot passerade tomater.
1½ tsk curry
3 msk olja
Salt och peppar
Ris
Tillbehör
Banan
Russin
Kokos
Gurka
Mango
Papaya
Ananas
Persika
Gör såhär:
1. Bryn köttfärsen i oljan.
2. Tillsätt tomatsoppa, vatten och kryddor.
3. Låt puttra i c:a 10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten.
Servera med ris och de olika tillbehören, som kan bytas ut efter tycke och smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar