Recept på mjuk pelargonkaka med glasyr hittar du här.
Recept
200 g smör
1 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
ca 10 st blad från doftpelargon
2 msk strösocker
eventuellt 3 msk hallonsylt
Gör såhär:
Hacka 4-5 pelargonblad fint. Blanda smör, socker, vetemjöl, pelargonhacket och salt och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylen cirka 30 minuter. Rulla ut degen till cirka 4 cm tjocka rullar.
Brysselkex
Hacka resten av pelargonbladen och blanda med 2 msk strösocker. Rulla degrullarna i blandningen och skär sedan i cirka 1 cm tjocka skivor. Lägg på smord plåt och grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter i 175° grader.
Syltkakor
Skär rullarna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg sedan på bakplåtspapper eller smord plåt. Gör en grop i mitten av varje kaka och fyll gropen med en klick sylt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter i 175° grader.
Hacka 4-5 pelargonblad fint. Blanda smör, socker, vetemjöl, pelargonhacket och salt och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylen cirka 30 minuter. Rulla ut degen till cirka 4 cm tjocka rullar.
Brysselkex
Hacka resten av pelargonbladen och blanda med 2 msk strösocker. Rulla degrullarna i blandningen och skär sedan i cirka 1 cm tjocka skivor. Lägg på smord plåt och grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter i 175° grader.
Syltkakor
Skär rullarna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg sedan på bakplåtspapper eller smord plåt. Gör en grop i mitten av varje kaka och fyll gropen med en klick sylt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter i 175° grader.
Åh.. detta måste jag ju testa! Köpte ju en doftpelargon m doft av citrus för några veckor sen. Det finns en mening med allt. <3
SvaraRaderaHa en fin söndag!