
Här kommer ytterligare ett recept, som jag hittade i boken Rosendals Trädgårdscafé. Denna blåbärssufflé är enkel att göra och passar bra efter en kraftig middag, då den är fluffig och lättsmält.
Enligt bokens skribent är den så lätt att göra, så man kan bara inte misslyckas.
Jag gjorde en liten portionssufflé till mig själv och delade receptet på fyra.
Äggulorna, som blev över, använde jag till en pasta carbonara.
Recept
Blåbärssufflé
4 personer
1 dl strösocker
6 äggvitor
1 citronklyfta (jag använde några droppar färdigpressad citronsaft)
2 dl färska blåbär (jag använde frysta och uteslöt då vattnet)
3 msk vatten
smör och strösocker till formen
florsocker till garnering
Gör såhär:
1. Smörj en suffléform, som rymmer cirka 1 liter, eller fyra portionsformar. Bröa formen med strösocker.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum i en helt fettfri skål, som gnidits med citronklyfta.
3. Blanda ner sockret i de vispade äggvitorna.
4. Mosa blåbären med en gaffel tillsammans med vattnet. Blanda försiktigt ner blåbärsmoset i den vispade äggvitan.
5. Häll i formen och grädda i 200° i 10-15 minuter på nedersta falsen i ugnen.
6. Pudra över lite florsocker och servera sufflén genast, gärna med lite vispad grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar