I varm smält tobleronechoklad
får bär och frukter ta sig ett bad
Många somriga himmelska godsaker
får bär och frukter ta sig ett bad
Många somriga himmelska godsaker
tillsammans gifter sig
dessa smaker
Nu är tiden då vi kan njuta av mängder av färska frukter och bär. Förutom att de är goda innehåller de mängder av vitaminer och mineraler, främst C-vitamin. Många bär är dessutom rika på antioxidanter, speciellt blåbär som är ett riktigt höjdarbär. Självklart är de flesta bär och frukter goda att äta som de är, men det finns mycket gott att göra av dem. Såhär års är veckotidningarna fyllda med recept på pajer, kakor, saft och sylt och på internet finns mängder med goda förslag. Att doppa bär och fruktbitar i choklad är väldigt enkelt och gott. Det fungerar bra även om man inte har någon fonduegryta. Jag har delat ett par stora bitar tobleronechoklad och smält dem i en liten skål i mikron. Kör på full effekt 20-30 sekunder, rör om och upprepa tills att chokladen är helt smält. Det är lika gott med Marabous mjölkchoklad, men den stelnar fortare än toblerone. Jag tycker att jordgubbar är allra godast att doppa i choklad, men melon, ananas, blåbär och många andra bär och frukter fungerar minst lika bra, liksom små maränger och marshmallows. Passa på att njuta av chokladdoppade jordgubbar nu innan säsongen är över för våra svenska bär. Det är enkelt, går snabbt att fixa till och är himmelskt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar