När man ska ha något enkelt och gott till fikat i sommar ska det helst vara lätt att ta med sig i picknickkorgen. Det ska gå att äta utan assiett och sked och man ska slippa att kladda ner fingrarna. Några kanelskorpor smakar gott till både te, kaffe och saft och är enkla att göra. Varför inte baka en extra plåt och överraska någon med en påse skorpor i sommar. Jag valde att strö över rårörsocker istället för strösocker för att få lite mer struktur på skorporna.
Recept
2 ägg
2 dl strösocker
75 g smör
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Pensla med
1 äggvita
½ dl strösocker
1 msk kanel
Gör såhär:
1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till äggsmeten och rör till en deg.
2. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder. (Jag brukar rulla ut dem på bakplåtspappret på plåten) Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3. Pensla längderna med äggvita och strö över socker blandat med kanel. Grädda mitt i ugnen på 200°C i cirka 15 minuter.
4. Ta ut plåten ur ugnen och skär längderna i 2 cm breda skorpor. Lägg snittytan upp och sätt tillbaka plåten i ugnen på 100°C i 30 minuter. Vänd skorporna efter halva tiden. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna stå kvar och torka på eftervärmen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar