Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

27 mars 2016

Påskhälsning


GLAD PÅSK! Först idag är det egentligen dags att önska varandra en glad påsk. Det är nog inte många som tänker på varför vi firar denna helg. Enligt kristendomen firar vi påsken till minnet av Jesu lidande, död och  uppståndelse, vilken firas på påskdagen och är påskens stora budskap. Påsken liksom julen har idag blivit mycket av en chans för köpmännen att tjäna pengar, men visst är det härligt att, för dem som har möjlighet, få umgås, äta gott och ha det trevligt tillsammans. Härliga vårblommor och pynt är ett plus i kanten.

1 kommentar:

  1. Fint med påskbål! Vi har ju inte alls den traditionen i Småland utan får vänta till Valborg med eldandet.
    Visst kan man fira storstilad påsk utan att gynna köpmännen särskilt även om jag ogärna är utan både påskmaten och godisäggen.
    Ha det så gott
    /Anette

    SvaraRadera