Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

3 apr. 2012

Dagens puss

Ängla träffade sin killkompis idag. Han är en stilig katt, som bor ett par hus ifrån vårat. Jag tycker att de två katterna skulle bli ett mycket passande par. Tyvärr är båda kastrerade, så det kan det inte bli några kattungar. Tänk vila söta kisebabiesar det kunnat bli annars. Killkattens namn kommer jag inte ihåg. Paret, som han bor hos, har en liten son och det är han som har hittat på katten namn. De har även en rödtigrerad hankatt, som han är mer tillbakadragen och det är inte Änglas typ. 

Tindra är inte mycket för karlar. Nu när våren är på antågande är hon ute hela dagarna.. Man blir tydligen trött av att vara ute så länge, så hon sover gott och länge på morgonen, om man inte stör henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar