Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

22 jan. 2012

Pepparkakshuset Katthemmet vann

Det var otroligt spännande in i det sista, men till slut vann mitt lilla pepparkakshus första pris, i Hallandspostens tävling. Se artikeln om tävlingen här. Jag vill rikta ett STORT TACK till alla er som la sin röst på mitt katthem. Jag vann två biobiljetter, men att få framföra min kritik till Halmstad kommun, för bristfälligt ekonomisk stöd till katthemmet Kattfoten, var ett pris som var mycket mer värt. Jag är väldigt nöjd med tidningsartikeln om min vinst och jag hoppas att det gett Kattfoten god publicitet.
Du som vill stödja katthemmet Kattfoten kan lämna kattmat, saker till deras loppmarknad eller sätta in en ekonomisk gåva på bankgiro 5479-8798. För 200 kr/år blir du medlem i deras förening. Katthemmet söker ständigt efter jourhem till deras upphittade katter. Läs mer om deras verksamhet på deras hemsida här, där du bl.a. kan se vilka katter som finns på hemmet och behöver ett nytt tillitsfullt hem. Det går även att efterlysa bortsprungna katter på deras sida.

Ge en gåva och hjälp hemlösa katter få ett trivsamt boende och en kärleksfull framtid.
Katthem finns på många ställen i landet och alla behöver de ekonomiskt stöd till deras viktiga verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar