Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

31 jan. 2013

Kul baktillbehör från Style & Fun Stuff


Strax innan jul hittade jag en tävling på Facebook, anordnad av butiken Style & Fun Stuff. Någon vinst blev det inte, men jag tittade in på deras nätbutik. Oj, vad mycket kul de hade i sitt sortiment. Ett riktigt mecka för dig som gillar att baka. De har bak- och pralinformar, mängder med strössel, färger, dekorationsverktyg, produkter till din egen godistillverkning m.m. Sedan hittar du muggar, talrikar, kul sugrör m.m. till kalaset.
Jag beställde bl.a. modelleringsverktyg, som är utmärkta hjälpmedel när man gör marsipanfigurer, dekorationer till kakor, tårtor m.m. Det röda och gröna strösslet, i påsen uppe till vänster, är formade som små granar. Burken med glitterströssel innehåller fyra olika färger med glittrigt strössel, som sätter extra piff på dina bakverk. Uppe till höger på bilden syns en cupcakecropper/håltagare. Med den gör du ett snyggt hål i din cupcake och fyller den sedan med något gott. Röda hjärtan passar bra som kakdekoration, nu när det snart är alla hjärtans dag. Då posten strulat med paketutskicket, från Style & Fun Stuff, fick jag en hel del produkter, som plåster på såret. Rena julafton, när jag öppnade mitt paket. Klicka här, så kommer du till Style & Fun Stuffs nätbutik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar