När jag var liten serverade mamma efterrätt även mitt i veckan. På hösten fick vi ibland äppelhalvor fyllda med hallonsylt. Äpplen hade vi i trädgården och vildhallon åkte vi i familjen och plockade, så det var både en billig, enkel och god vardagsefterrätt. Det funkar utmärkt att bara göra ett äpple om man är ensam och blir sugen på något gott.
Gammaldags hallonäpplen
Recept 1 person
1 äpple
1 msk smör
1 msk hallonsylt
ströbröd
Gör såhär:
1. Skala äpplet, dela det i mitten och skär bort kärnhuset.
2. Smält smöret, pensla äppelhalvorna, täck halvorna med ströbröd runtom och klicka hallonsylt i urgröpningarna.
3. Lägg äppelhalvorna i en ugnsfast form och gratinera 15-20 minuter i 200°, eller tills att äppelhalvorna blivit mjuka och gyllenbruna.
Servera med gräddmjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar