Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

14 sep. 2012

Höstkrans till dörren

Det är inte ofta som jag köper färdiga blomsterarrangemang, kransar eller planteringar i blomsterbutiker, men jag tittar gärna, inspireras, letar idéer och gör något med egen touch. Ibland räcker tyvärr inte orken och tiden till att pyssla med allt jag har lust till. Senaste veckorna har jag inte varit på topp och därför köpte jag en färdiggjord höstkrans igår, trots att jag hade en del idéer om en lite annorlunda dörrkreation.
Kransen köpte jag på Fritz blommor och de har ett specialerbjudande just nu, så jag betalade 79 kr för den. Hänger du kransen utomhus håller den bäst, men jag kommer att spraya min med vatten ett par gånger i veckan, eftersom min krans hänger i trapphuset där värmen gör att den torkar fortare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar