Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

3 sep. 2012

Plocka in naturen

Det är inte lönt att streta emot. Sommaren är förbi och hösten är snart här. Så varför inte njuta av den och alla vackra färger i naturen. Än finns det en hel del blommor att plocka in från trädgården och har du ingen egen täppa brukar det finnas odlare, som har självplockning av både frukt, bär och blommor. Det finns mycket fint som växer vilt i naturen, som man kan ta in och dekorera med. Ta med dig en korg och ge dig ut på en promenad och jag lovar att du hittar mycket material, som går att använda till bordsdekorationer, kransar m.m. Bär, frukter, kottar, ekollon, fröställningar, kastanjer, stenar, grenar....Sedan är det bara att gå hem och ta fram skaparlusten.















En bricka med ljus, som jag bara lagt diverse bär och frukter runt.
Enkelt och går snabbt att göra. Välj en avlång bricka med flera ljus och
du har ett fint bordsarrangemang till festen.
















Torka och pressa blad genom att lägga dem mellan sidorna i en bok. Lägg några böcker över som press. OBS! Använd inte böcker som du är rädd om. Bladen kan färga av sig. När bladen har torkat, efter några dagar, kan du använda dem som inbjudningskort, placeringskort, att sätta på kylskåpet med något vackert ord eller överraska din älskling med ett kärleksfullt meddelande på frukosttallriken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar