Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

15 sep. 2012

Ny leksak till barnenHar flera gånger funderat på att köpa en sk CATCH ME, kattleksak till Ängla och Tindra. Änglas favroitleksak gick sönder för ett par veckor sedan och när jag skulle köpa en ny liknande blev det istället en CATCH ME - Batteridriven aktiveringsleksak som snurrar ett spö med en fjäder runt runt.
Dyr i mitt tycke, men vad gör man inte för sina älskade husdjur. Ängla, som är mer inomhus på dagarna när jag inte är hemma, måste ha något att sysselsätta sig med och då får det kosta en slant.
CATCH ME finns att köpa hos bl.a. SUPERCAT SWEDEN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar