Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

1 dec. 2012

1 december - första luckan öppnad

Mmmm...avnjuter Glöggte från påse nr 1, TeBodens adventskalender. Smakar gott till en bit smörgåstårta och bakelse. Har längtat ett bra tag efter att få dricka glöggte. Lyckliga alla vi som lyckades få tag på årets utgåva av teadventskalendern från TeBoden. Ser fram emot att smaka alla de 23 återstående tesorterna fram tom julafton. Ska fråga vad min syster gillde innehållet i dagens "lucka". Jag skickade nämligen en teadventskalender, som överraskning, till henne. Uppskattad!
I Body Shops julkalender fanns en liten flaska handsprit med citrondoft. Bra att ha i handväskan om man tex ska äta och har svårt att komma åt och tvätta händerna.
God pralin bakom lucka 1, i Peter Beiers chokladkalender och ett litet yoghurtrussin i minikalendern. Katterna fick tonfiskmousse, vilket de uppskattade båda två.
Nu väntar jag till ny lucköppning imorgon. Känner mig som ett barn på nytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar