Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

7 dec. 2012

Överraskning från WhiskasI förmiddags knackade det plötsligt på dörren och en mann i neongul klädnad frågade efter Sandqvist. Oj, vad har jag nu gjort, for tankarna genom mitt huvud. Står min bil ivägen, behöver jag flytta pelargonerna? Jo, det är jag, svarade jag lite försiktigt. Jaha, men då är det hit jag ska leverera tre kollin från Whiskas. Vilken överraskning! Tydligen fick jag kattmaten, som plåster på såren, för att det strulat med katthuset, som jag vann för några veckor sedan. Det fanns inget brev eller lapp, som förklarade varför försändelsen skulle till mig.
Leveransen innehöll:
4 lådor Steamed fish
8 askar Temptation, som både Ängla och Tindra älskar
28 kattsticks
Tyvärr är inte steamed fish mina katters favoritsort av blötmat, men kanske överlämnar jag dem till katthemmet istället. Kattsticksen får de provsmaka och tycker de inte om dem så får katterna på Kattfoten kalasa på dem också.

1 kommentar: