Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

2 juni 2014

Tindra utvald bland de tolv tävlande


När jag tittade in på Hemmets Journals kattsida, för att rösta på "Månadens katt", blev jag väldigt förvånad. En av de tolv katterna, som blivit uttagna för att tävla om att vinna just denna månaden, var min älskade Tindra. Nu håller jag tummarna och hoppas på många röster.
Är du registrerad medlem på kattsidan kan du också rösta, på den katt, som du tycker ska bli vinnare.
Det är lätt att registrera sig och mycket kul kattläsning, bland annat fina bilder, tävlingar och bloggar. Du kan även ha en egen sida där du skriver om din katt, lägger upp bilder, skriver i gästboken m.m. Det finns en liknande sida för hundar.
Klicka på länken för att komma till kattsidan http://www.hemmetsjournal.se/katt/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar