De senaste veckorna har matlusten inte varit på topp, men lite pannacotta har lätt slunkit ner och därför har jag gjort pannacotta lite på löpande band och även låtit mina grannar få smaka. Tidigare har jag gjort enligt grundreceptet och smaksatt med vaniljstång, men nu har jag provat på att göra pannacottan lite efter eget tycke och smak och tittat i skafferiet efter vad som kunde passa bra som smaksättning. Härom dagen provade jag på att smälta ner noblesseplattor i grädden. Riktigt mumsigt!
Halva receptet ovan räcker till 4 små mockakoppar, som på bilden.
Pannacotta till 4-6 personer
4 dl vispgrädde
½ vaniljstång eller vaniljpulver med äkta vanilj
½ dl socker
2 st gelatinblad
12 noblesse original
hallon och riven choklad till garnering
Gör såhär:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull tillsammans med grädde och socker och låt koka upp. Dra av kastrullen från värmen och låt dra några minuter. Ta bort vaniljstången. Lägg i noblesseplattorna och låt dem smälta under omrörning på svag värme.
3. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Rör ned gelatinet i den heta, ej kokande grädden och rör tills att gelatinet löst sig. Fördela blandningen i fyra små glas eller skålar och ställ i kylen för att stelna.
4. Garnera med frukt eller bär och eventuellt choklad.
Klart att servera!
Recept på en annan variant av pannacotta, med chokladsmak och daimcrunch, hittar du på min blogg här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar