Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

29 nov. 2012

Chokladkalender i miniformat

Tack, Helen och Inez, för den jättesöta kalendern med choklad. Den är bara 13x13 cm stor eller liten. Undrar vilken storlek det är på chokladbitarna. Väntar med spänning tills på lördag, då jag får öppna första luckan. Roligt att den kom fram i tid från Tyskland. Har funderat över en bra översättning av texten på kortet, men det var längesedan jag utövade mina tyskakunskaper.2 kommentarer:

 1. Hej Maria!

  Jag tycker att du har en fin blogg. Lev livet gladare är mycket inspirerande. Jag följer framför allt dina bilder på facebook och känner igen mig mycket i det där med att se det stora i det lilla. Det är ju en rik vardag som räknas, när man kan känna glädje i en vacker blomma eller njuta av att se hur bra ens arbete blev. Jag ser fram emot dina fortsatta ansträngningar!

  Kram från
  Åsa Cannemeijer

  SvaraRadera
 2. Ge varje dag chansen att bli den bästa i ditt liv.

  Fritt översatt. /Kim H

  SvaraRadera