Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

20 nov. 2012

TeButiken - kvalité som värmer

Vad passar bättre en kylig novemberkväll än en stor kopp, rykande, hett te och något litet gott att äta därtill. Hos tebutiken.se hittar du många olika teer, med spännande smaker och vissa med ovanligt utseende. Utöver bland annat grönt te, svart, te, oolong te, rooibos te och örtte hittar du en del tillbehör, som tekannor, filter m.m.
Ska du ge bort något i jul till en person som har de mesta, då kanske Ultimate Christmas passar utmärkt.
För 199 kr får du 5 olika sorters te (Rooibos saffran, Pepparkakste, Glöggte, Walnut Cinnamon och Julens gröna) I paketet medföljer även 20 st engångs tefilter. Läs mer om Ultimate Christmas här.


TeButiken återkommer även i år med sin omtyckta teadventskalender. Med kalendern får du smaka en ny tesort varje dag fram till jul. Efterfrågan har varit väldigt stor i år, så det kan vara svårt att få tag på kalendern. Läs mer om adventskalendern och dess innehåll här.


TeButiken har sitt kontor i Borås och levererar varor över hela Sverige.
Överstiger beställningen 400 kr är frakten gratis.
Bilderna ovan har jag fått låna från TeButikens hemsida
och sedan redigerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar