Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

5 nov. 2012

Dreamies - Nytt kattgodis

I helgen köpte jag en ny sort av kattgodis. Mina katter är kräsna och det är inte mycket de gillar av de godsaker, som finns att köpa för katter. Dreamies blev däremot snabbt en favorit. De knapriga små kuddarna har mjukt innehåll och finns i smakerna anka, lax, kyckling, ost och oxkött. En påse med 60 g kostar 13.95 kr på Ica Maxi.

Gilla Dreamies på facebook här. För varje nytt klick på gillaknappen doneras 20 Dreamies till ett katthem, som hjälper hemlösa katter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar