För mig blev det ingen våffla idag, men det finns ju 364 andra dagar på året, då de smakar minst lika bra. Jag föredrar att äta dem med hemkokt sylt och grädde, men det beror mest på att jag aldrig ätit våfflor med några andra tillbehör. Visst kan man köpa våffelmix i affären och blanda ihop, men det är långt ifrån lika gott som att vispa ihop sin egen våffelsmet och med receptet nedan är det nästan lika enkelt. Anitas våfflor är numera mina favoriter och förutom att de är goda blir de inte mjuka och tråkiga efter bara några minuter på tallriken. Dessutom kan jag förknippa dem med flera trevliga minnen, då vi serverats våfflor efter detta recept på Pelargonsällskapet Hallands årliga nybörjarträff. På tal om pelargoner kanske jag skulle prova på att smaksätta våfflorna med några blad från någon apelsindoftande pelargon till sommaren.
Recept på Anitas frasvåfflor
10 laggar
100 g margarin eller smör
2,5 dl vatten
3,5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Smält matfettet och låt svalna.
Rör samman mjöl, bakpulver, mjölk och vatten till en slät smet.
Tillsätt det avsvalnade fettet.
Grädda och lägg en och en på galler för att bevara frasigheten.
Byt ut vattnet mot mineralvatten, så blir de ännu frasigare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar