Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

13 nov. 2011

Tävla om nyheter på godishyllan


Juleskumstomtarna har blivit en klassiker till jul. Nu har Cloetta kommit med en nyhet, JuleSkum Polka. En annan klassiker är Marabous ALADDIN och PARADIS. Nu kommer ALADDIN MÖRK, med bara mörk choklad och nya fyllningar. Fazers goda Dumlekola finns nu med den nya smaken pepparkaka.
Jag har redan provsmakat ett par av nyheterna. ALLADIN MÖRK gav jag till pappa idag på Fars dag. Då passade jag på att provsmaka en bit, men innehållet var inte lika gott som originalet i ALLADIN. Vad jag tyckte om polkatomtarna förblir en hemlighet. Jag har en omröstning på min blogg. Är originaltomten eller polkatomten godast? Röstar du har du chansen att vinna en påse JuleSkum.

Gör såhär:
1. Rösta på min blogg, överst till vänster
2. Skicka sedan ett mail till m-70@telia.com
3. Skriv TOMTESKUM i ämnesfältet
4. Skriv om du föredrar JuleSkum Original eller Polka och ditt namn och adress
Det är endast tillåtet att rösta en gång per person.
Röstningen pågår till och med den 30 november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar