Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

3 maj 2014

Kastanjerna blommar tidigt

Vid Norre katts park 3 maj 2014


Förra året hade inte ens de gröna bladen slått ut såhär års, på de röda kastanjerna uppe vid sjukhuset. Den 27:e april 2013 var det fortfarande bara stora knoppar på grenarna. De röda kastanjerna brukar vara lite senare och blommar inte än i år, men det var över en vecka sedan, som jag såg att de första vita kastanjeblommorna slagit ut.

Röda kastanjer 27 april 2013

1 kommentar:

  1. Fina bilder. Allt är mycket tidigare i år. Precis som rapsfälten jag visar på mitt senaste blogginlägg. Våren är en härlig tid. Allt ljust ligger framför oss i naturen. En utmärkt tid att se det lilla i det stora.

    SvaraRadera