Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

9 apr. 2011

Japans minigolfbana

Idag öppnar Japans Minigolfbana för i säsongen. Vilket premiärväder! Jag körde förbi banorna i förmiddags, men tyvärr någon timma för tidigt. För några år sedan var jag en trogen spelare på Japans golfbanor, på Östra stranden. Jag gick oftast ett par rundor varje gång jag var där och så köpte jag stans godaste mjukglass, hos Ingrid, i kiosken. Under några år var jag med i Halmstad MiniGolfKlubb och träffade många roliga killar och gubbar. Jag var en av få damer, som vågade utmana grabbarna, men ett par små pokaler har jag samlat i vinstskåpet, både i singelspel och i dåvarande seriespel, med Lasse Baron som lagpartner. Nu har det gått några år, då jag inte kunnat eller orkat spela, men i år är jag riktigt sugen på att ta ut den gröna klubban och försöka gå några bra rundor. Kanske kan jag till och med slå mitt rekord, 28 slag/runda, på den gamla banan. Gillar du att spela minigolf ska du verkligen inte missa ett besök på "Japan" och varför inte gå med i klubben. Jag var skitnervös när jag tävlade första gångerna och trodde att alla anda var mer eller mindre proffs, men jag insåg ganska snart att de var ganska normala människor med vissa undantag. Snacket om att bollen drog sig åt vänster på bana 13, då det varit extra mycket sol på förmiddagen, eller att jag skulle slå hårdare för att det rullade sämre, när gummimattan var kall, fick mig att undra var det var för några märkvärdiga personer jag spelade tillsammans med. Tyvärr tog det inte så lång tid innan jag själv var inne i snacket.

En runda på Japans golfbanor är ett måste i sommar! Häng med vetja!
Jag saknar någon som hänger med mig på en runda och självklart bjuder jag på en glass efter avslutat spel.

1 kommentar:

  1. Japans Minigolfbana är en klassiker för även mig, har gjort många rundor där och även jag avslutade alltid med glass!

    28 slag är svårslaget dock, du var/är ju en fena på minigolf hör jag!
    Hade jag bott lite närmare så hade jag inte tvekat på en runda!

    Fin blogg du har Mia!!

    Kram Gerd

    SvaraRadera