Idag är det Våffeldagen, som egentligen heter Jungfru Marie bebådelsedag. Det kommer sig av att man anser att det var då Maria blev havande med Jesusbarnet och det är nio månader kvar till julafton. Dagen har även kallats Vårfrudagen och har i folkmun sedan blivit Våffeldagen. Passa på att bjuda hem några goda vänner idag och servera en härlig våffelfika. Vill du vara lite lat kan du köpa färdig våffelmix eller så gör du en egen smet enligt nedan. Receptet, som jag fått av en vän i pelargonsällskapet, ger jättegoda våfflor, är lätta att göra och håller sig frasiga en bra stund efter gräddningen.
Recept på Anitas frasvåfflor
10 laggar
100 g margarin eller smör
2,5 dl vatten
3,5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Smält matfettet och låt svalna.
Rör samman mjöl, bakpulver, mjölk och vatten till en slät smet.
Tillsätt det avsvalnade fettet.
Grädda och lägg en och en på galler för att bevara frasigheten.
Byt ut vattnet mot mineralvatten, så blir de ännu frasigare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar