Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

25 juni 2015

Bukett Cancer Rehab Fonden

För någon vecka sedan anordnade Interflora en tävling på facebook. Uppgiften var att skicka in tips på hur de ska kunna sprida information och kunskap om CancerRehabFonden genom deras samarbete. Glädjande nog vann jag en väldigt vacker blomsterbukett, som kom med bud hem till mig igår. Interflora är ett välkänt företag för mig, men trots att jag själv drabbats av cancer har jag inte hört talas om CancerRehabFonden tidigare. Nu vet jag att de gör ett viktigt jobb för cancerdrabbade.
Efter att Interflora blev sponsorpartner till den fristående organisationen CancerRehabFonden tog man i början av maj i år fram en vacker bukett med rosor, prärieklocka och germini, minigerbera. Den ska symbolisera energi och livskraft och den drivkraft som organisationen står för. Tidigare hette organisationen Cancer- och Trafikskadades Riksförbund, men 2013 bytte den namn till CancerRehabFonden.
Organisationen arbetar med att hjälpa cancerdrabbade att få en rehabilitering, så att de ska kunna återkomma till ett så normalt liv som möjligt. Det är inte alltid som sjukvårdens resurser är tillräckliga och det är då CancerRehabFonden hjälper till. Enligt organisationen har alla rätt till rehabilitering och rätt till livsglädje. Det kan gälla allt från fysisk rehabilitering till samtal, enskilt eller i grupp. För att kunna söka hjälp med rehabilitering måste man vara medlem i organisationen. Medlemsskap kostar 250 kr/år.
När man köper den fina buketten hos Interflora hjälper man till att sprida kunskap om CancerRehabFonden så att organisationen kan utvecklas. Pengar som kommer in till CancerRehabFonden går till de rehabiliteringsåtgärder med legitimerad personal, som ska hjälpa cancerdrabbade. Man kan stödja CancerRehabFonden på flera olika sätt genom att t.ex. ge en engångsgåva, månadsgåva, hyllningsgåva eller minnesgåva.
Vill du glädja någon med den fina buketten Cancer Rehab Fonden och samtidigt sprida information om organisationen och deras arbete gå in på Interflora.se.
Läs mer om CancerRehabFonden och hur du kan bidra till deras verksamhet på Cancerrehabfonden.se.
Cancerrehabfonden finns även på facebook här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar