Cheesecake är inte någon av mina favoritkakor, men denna varianten kan jag äta både en och två bitar av. Tack Christina även för detta receptet!
15 digestivekex
50 g smör/margarin
Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraîche
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal och saft av ½ citron
Glasyr:
1 gelatinblad
2 msk socker
4 msk vatten
4 passionsfrukter
Garnering:
1 ½ dl bär
Finfördela kexen, smält fettet och blanda ihop. Tryck ner degen i en rund form med löstagbar kant. Ställ i kylen. Lägg gelatinbladen i vatten cirka 5 min. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraîche, socker, vaniljsocker och citronskal till en jämn smet. Vispa äggvitorna hårt och rör ned i smeten. Värm citronsaften. Ta den från värmen och lägg i de urkramade gelatinbladen. Låt det svalna något och rör ned det i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Ställ i kylen minst 1 timma. Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten 5 min. Hetta upp socker och vatten. Lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna. Ta fram formen och bred över glasyren. Låt stå i kyl minst 1 timma. Garnera eventuellt kakan med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar