Dagens lucka döljer ett recept på Clementinmarmelad, som är enkelt att göra och blir klar på en halvtimma. Jag valde att tillsätta kryddor för att ge den lite mer julsmak, men de kan uteslutas. Halva satsen räcker till två burkar, i storlek som på bilden. Tycker du inte om marmelad med clementinskal så skala clementinerna innan du skivar dem och använd finstrimlat skal bara från någon enstaka clementin. Gör hel sats så får du några burkar marmelad att dela med dig av, om du blir bortbjuden i jul. På min blogg finns förslag på hur du dekorerar burkar här.
Recept
1 kg clementiner (vältvättade)
1 kg syltsocker (innehåller pektin som gör att marmeladen tjocknar fortare)
2 krm malen ingefära
2 krm malen kryddnejlika
1 tsk malen kanel
1. Skär clementinerna i tunna strimlor och plocka bort eventuella kärnor.
2. Lägg i en kastrull tillsammans med syltsockret och kryddorna och låt koka upp under omrörning.
3. Låt koka kraftigt i 10 minuter och häll sedan den varma marmeladen i varma tätslutande glasburkar.
Tack! Jag har sparat ner den.
SvaraRadera